De grootste zomerhypes

De hangmat: geniaal in zijn eenvoud en daarom al eeuwenlang ongeëvenaard in zijn klasse. Toch zullen er altijd nieuwe mobiele relaxplekken bij worden verzonnen. De tijd zal uitwijzen of dergelijke opblaasbare zitzakken en mobiele luchtzakken net zo toekomstbestendig zullen zijn als de hangmat en de hangstoel, of dat ze uiteindelijk als zomerhype de boeken in zullen gaan.

Zomer? Tijd voor een hype

De zomer lijkt bij uitstek het seizoen voor een goede hype. Het is komkommertijd, iedereen is meer op social media te vinden en heeft meer zin en tijd dan anders om zelf mee te doen aan een (te) gekke rage. De laatste jaren zijn er door de social media meer hypes dan ooit; een hype kan snel ontstaan en zich vervolgens over de hele wereld verspreiden. Bovendien zijn hypes een geheid succes als mensen er zelf aan kunnen meedoen en die beelden via hun social media kunnen delen. Het bekendste voorbeeld is natuurlijk de Ice Bucket Challenge van 2014, waarbij honderdduizenden mensen een emmer ijswater over hun hoofd (lieten) kieperen. Omdat hier een goed doel aan was verbonden, deden zelfs de groten der aarde aan deze hype mee. Zo liet ook Bill Gates zich onderplenzen om aandacht te vragen voor de spierziekte ALS en werd deze ijskoude challenge de heetste zomerhype tot nu toe.

Zomerhype 2014 Ice Bucket Challenge, ook Bill Gates deed mee voor ALS

Planking

Een ander bekend voorbeeld van een internationale hype die dankzij social media massaal aansloeg - misschien wel als één van de eerste - is planking. Oorspronkelijk is planking een oefening uit de fitnesswereld om de rompstabiliteit te trainen door met de armen langs het lichaam steunend op de grond het lichaam gestrekt van de grond te houden. Maar in de hypevorm van 2011 ging het meer om de setting dan om de spiertraining. Mensen lieten zich op de meest bizarre locaties, lastige of juist bekende al "plankend" fotograferen om die foto via de social media te verspreiden. Echter, de zoektocht naar de meest opvallende plankingfoto werd uiteindelijk levensgevaarlijk. Voor een man uit Brisbane liep het zelfs fataal af toen hij van de zevende verdieping naar beneden viel, terwijl hij aan het planken was op de balustrade van zijn balkon. Een ander slachtoffer, uit New South Wales, plankte op een rijdende auto, viel daar van af en ligt in coma.

Zomerhype 2011 planking

Pokémon Go!

En wat wordt de zomerhype van 2016…? Wij zetten ons geld in op de game Pokémon Go! De felgekleurde beestjes waren in de jaren negentig een enorme hype op de Gameboy en tv en nog steeds bestaat er een levendige handel in Pokémonkaarten. Deze kaarten krijgen nu een virtuele doorstart met de release van de spraakmakende en nu al razend populaire smartphone game. Met deze zeer verslavende app kun je de Pokémon in de echte wereld opsporen, vangen en in je team gebruiken om tegen ander Pokémon te gaan vechten. Slechts een week is de game nu uit, maar op de hele wereld wordt er al fanatiek naar de beestjes gespeurd. Ook in Nederland gaan mensen massaal met hun smartphone voor zich uit de straat op om hun Pokémon te vangen. Dit maakt Pokémon Go! dan ook tot het perfecte zomerspel en volgens ons ook tot de zomerhype van 2016. Daarbij spreken we wel onze hoop uit dat al deze gamers in het verkeer niet alleen oog hebben voor de virtuele realiteit...!

Pokemon Go wordt de zomerhype van 2016

 

© HangmatWereld.nl | NL | BE | DE | AT | FR | BE | IT
Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Sitemap