Doe een digitale detox op vakantie

Zijn wij verslaafd aan onze telefoon? Het lijkt er wel op. We checken gemiddeld elke negen minuten onze telefoon. Zelfs op vakantie zijn we het liefst 24/7 online, terwijl we dan juist aan de voortdurende maalstroom van social media zouden moeten ontsnappen. Wil je echt van je vakantie genieten? Laat je mobiel dan links liggen, kruip in een hangmat en geniet van het hier & nu.

Een relaxte vakantie offline

Internetten op vakantie

De tijd dat je op vakantie ging en het enige contact een telefoontje naar het thuisfront was om een veilige aankomst te melden, is definitief voorbij. Niet bereikbaar zijn is een zeldzaamheid. En ongewenst bovendien, zo blijkt uit onderzoek van online onderzoeksbureau Multiscope. Slechts één op de tien Nederlanders gebruikt liever geen internet tijdens hun vakantie. De overige ondervraagden willen graag blijven Whats-appen, hun social media kanalen checken en het weer in de gaten te houden. Maar kom je wel echt tot rust als je steeds bereikbaar moet zijn en steeds je telefoon moet checken op social media activiteiten?

Internet op vakantie

Slaaf van je smartphone

Volgens ons is het heel gezond om in elk geval tijdens vakantie je smartphone links te laten liggen. Let maar eens op hoe vaak je uit gewoonte je telefoon pakt om te checken of er nieuwe berichtjes zijn of te kijken hoe laat het is. En al snel zit je verstrikt in de digitale wereld. Vooral op vakantie is dat zonde, want je mist heel veel van wat er om je heen gebeurt. Bovendien levert het op allerlei manieren onrust op (De batterij is bijna leeg! Ik heb geen Wifi! Ik moet deze belangrijke klant meteen terug mailen! Dit moment moet ik delen!), terwijl je juist nu heerlijk zou kunnen relaxen.

Digitale detox op vakantie

Doe de digitale detox!

Zorg ervoor dat jij en niet je telefoon weer helemaal opgeladen thuis komt van vakantie en doe de digitale detox:

>> Zet je volume en notificaties uit, zodat je niet verleid wordt om op je telefoon te kijken zodra er een nieuwe HEMA-nieuwsbrief in je Inbox belandt.

>> Neem een fotocamera mee of zet de Wifi/data uit. Op vakantie wil je foto’s maken, en uit gewoonte pak je daarvoor je telefoon. Neem daarom een fotocamera mee of zet het internet uit (!) om zonder verleidingen of verstoringen de camerafunctie te kunnen gebruiken.

>> Draag een horloge. Net als de camerafunctie, is de tijd- en datum aanduiding de meest gebruikte app van je smartphone. Draag daarom een ouderwetsch horloge (geen Apple watch!) en je telefoon kan in de tas blijven

>> Houd je telefoon ver weggestopt. Leg je smartphone uit zicht, bovenop een kast bijvoorbeeld. Ga je op pad, laat dan bij voorkeur je telefoon thuis. Vind je dat eng, stop dan je telefoon ergens in je tas waar je niet makkelijk bij kunt.

Je zult merken dat je zonder de digitale druk van alledag veel meer kunt genieten van je vakantie. En lukt het digitale detoxen zelfs met bovenstaande tips niet, dan dan zit er maar één ding op: pak je reishangmat in en zoek een prachtige vakantieplek zonder WiFi of mobiel internet. We wensen je een heerlijke, offline vakantie!

Offline op vakantie

 

© HangmatWereld.nl | NL | BE | DE | AT | FR | BE | IT
Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Sitemap