Leuke dingen doen in de herfstvakantie

De zomervakantie is inmiddels verworden tot een zoete herinnering en de herfstvakantie staat al voor de deur. Even een weekje bijkomen van een lange schoolperiode en een spannende start in een nieuwe klas. Traditioneel gaan we vooral veel wandelen en fietsen om van alle mooie herfstkleuren en -geuren te genieten. Of we pakken een korte vakantie, gaan een dagje uit of maken het thuis gezellig met spelletjes en films. Eén ding is zeker, ook tijdens de herfstvakantie kun je mooie herinneringen maken!

(Mid)weekje weg

Deze herfstvakantie draaien veel Nederlanders hun voordeur voor een weekje op slot. Zo’n 1,5 miljoen Nederlanders gaan in de herfstvakantie weg; dat is 3 procent meer dan vorig jaar. Ongeveer de helft blijft in eigen land en verblijft bij voorkeur een midweekje in een bungalow of vakantiehuisje op een vakantiepark. Met faciliteiten als een subtropisch zwembad, midgetgolfbaan, bowlingbaan, restaurant en (overdekt) speeltuin is zo’n park met name voor gezinnen met kinderen een ideale manier om een weekje bij te tanken!

Herfstvakantie met de kinderen 

Lekker naar buiten

Blijf je deze herfstvakantie thuis, dan zijn er genoeg manieren om je te vermaken. Gelukkig zit het weer mee. De koude oostenwind maakt plaats voor zachtere lucht en de eerste helft van de herfstvakantie blijft het zelfs droog met veel zonnige perioden. Ideaal weer om er in het weekend een dagje op uit te gaan! In het bos of park is het nu heerlijk wandelen, paddenstoelen spotten en kastanjes, beukennootjes en eikels verzamelen. Of ga een dagje naar het strand; de wind is aangenaam van temperatuur en dankzij de vele perioden met zon kun je nog even een laatste dosis Vitamine D opdoen voor de winter!

Trixie bezoeken, beroemde bouwsteentjes bekijken of lekker gillen

Een dagje in de natuur kun je mooi afwisselen met een dagje vermaak. Wat dacht je van een bezoekje aan onze eigen T-Rex Trixie? Museum Naturalis in Leiden is wegens verbouwing gesloten, maar de tentoonstelling T-Rex in Town in het entreegebouw kun je gewoon bezoeken. Zijn jullie thuis fan van de gekleurde bouwsteentjes? Bezoek dan de Jaarbeurs in Utrecht! Tijdens LEGO World van 18 t/m 24 oktober zijn hier de nieuwste LEGO en levensgrote bouwwerken te bewonderen, maar ook heel veel steentjes om mee te bouwen. En voor de durfals onder ons zijn er in oktober Halloweendagen in vele attractieparken. Van de doodenge Frightnights in Walibi tot het kindvriendelijke spookfeest in de Julianatoren in Apeldoorn; een mooie manier om het pretparkseizoen af te sluiten!

Halloween in pretpark tijdens herfstvakantie

Knus en gezellig in huis

Wanneer het weer dan halverwege de herfstvakantie omslaat en het buiten koud, nat en winderig is, is het heerlijk om in huis te toeven. Maak het extra knus en gezellig met koekjes in de oven, een knetterend vuur in de open haard en spelletjes op tafel. En omdat het vakantie is, mogen de kinderen lang opblijven. Ideale gelegenheid voor een filmavond! Kies een paar goede films uit, sla een flinke voorraad popcorn, chips en snoep in en doe de gordijnen dicht. Met een beamer en een wit laken tegen de muur is het net een echte bioscoop. En het feest is helemaal compleet wanneer je lekker relaxed vanuit je hangmat films kan kijken. Zodra de vermoeidheid toeslaat en de suikers zijn uitgewerkt, kan je kind bovendien lekker in de hangmat blijven liggen en zal hij slapen als een roos!

Filmavond met kinderen in hangmat tijdens herfstvakantie

 

© HangmatWereld.nl | NL | BE | DE | AT | FR | BE | IT
Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Sitemap