Nationale hangmat dag

Nationale hangmat dag is een officiële feestdag om dat ene stuk buitenuitrusting te vieren waarmee je bijna overal je voeten omhoog kunt gooien en kunt genieten van een dutje. Of je nu in de achtertuin ligt, kampeert onder de sterren of op het strand geniet van de zon, een hangmat brengt overal waar je gaat comfort en ontspanning!

Dus waarom zou je deze nationale hangmatdag aangrijpen om naar buiten te gaan en te genieten van alles wat een hangmat te bieden heeft? Of het nu je eerste keer is dat je er een uitprobeert of dat je jezelf al een expert vindt in het ophangen van een hangmat, we hebben tips samengesteld voor het vinden van de juiste plek en het zorgen dat iedereen veilig van hun nationale hangmatdag geniet.

Geschiedenis van nationale hangmatdag

De populariteit van hangmatten in heel Latijns-Amerika heeft ertoe geleid dat de nationale hangmatdag al sinds de 12e eeuw wordt gevierd. Deze speciale dag is een viering van ontspanning, vrije tijd en cultuur die eer betoont aan de geschiedenis van deze traditionele uitvinding.

Men gelooft dat de nationale hangmatdag afkomstig is van de Taíno-bevolking, die het Midden- en Zuid-Amerika bewoonde. De naam "hangmat" is afgeleid van de Taíno-taal Arwaka, wat "visnet" betekent, en werd beïnvloed door de Hammack-boom, waarvan de schors materialen voor hangmatten verschafte.

Deze dag stelt mensen in staat om na te denken over deze historische uitvinding en te genieten van ontspannen in een hangmat. Het is ook een herinnering aan de traditionele cultuur van Latijns-Amerika, waar vrije tijd in een hangmat nog steeds integraal deel uitmaakt van het dagelijkse leven.

Of je nu de geschiedenis van deze klassieke uitvinding herinnert of gewoon geniet van een koele bries, dit universele symbool van vrede heeft voor ieder wat wils. Neem dus even de tijd om het verleden te herdenken en te genieten van een van de eenvoudigste geneugten van het leven - dat is alles wat je nodig hebt voor een gelukkige nationale hangmatdag!

Op welke dag is het nationale hangmatdag?

Nationale hangmatdag wordt gevierd op 22 juli. Het is het perfecte excuus om een dag te ontspannen in je hangmat!

Hoe nationale hangmatdag te viere

Er is niets beter dan achterover te leunen in de zomer en te genieten van het weer en de prachtige natuur. Neem je favoriete boek mee, pak een picknick in, of geniet van de natuur. Zorg ervoor dat je veel foto's maakt om te delen met je vrienden en familie; je weet nooit wie geïnspireerd kan raken om mee te doen aan de festiviteiten van de dag!

Geniet van nationale hangmatdag zoals jij dat wilt, maar vergeet niet te ontspannen en op te laden. Tenslotte is het de perfecte manier om dit iconische ontspanningssymbool te vieren!

Wat is een hangmat?

Een hangmat is een stoffen sling die is ontwikkeld door de Maya's uit Midden- en Zuid-Amerika. Het biedt een comfortabele plek om te slapen of te rusten tussen twee punten, zoals palen of bomen. Ze zijn een iconisch symbool van ontspanning, waardoor ze de perfecte keuze zijn voor loungen in de achtertuin of op kampeerreizen.

Veel mensen vinden hangmatten comfortabeler en ondersteunender dan andere zit-alternatieven, zoals stoelen of banken. Het unieke ontwerp van een hangmat verdeelt het gewicht gelijkmatig over het oppervlak. Het kan helpen drukpunten in uw lichaam te verminderen voor superieure ontspanning.

Met de juiste opstelling bieden hangmatten ook een uitstekende ventilatie en luchtcirculatie om u koel te houden in de zomerhitte. Hangmatten zijn comfortabel en stijlvol, maar ook een ideale manier om ontspanning en plezier toe te voegen aan uw buitenruimte. Niets is zo fijn als loungen in een hangmat op een warme zomerdag!

Hoe een hangmat op te zetten

Als u de perfecte plek heeft gekozen om uw hangmat op te hangen, is het tijd om deze op te zetten. Hier zijn de stappen om te volgen:

  1. Bepaal de twee punten die je nodig hebt voor steun. Je keuze van steunpunten hangt af van of je van plan bent twee bomen of andere objecten zoals palen of palen te gebruiken voor je hangmatinstallatie. Als er twee stevige, gunstig gelegen bomen beschikbaar zijn, zet ze dan ongeveer 15 voet uit elkaar. Ze moeten sterk genoeg zijn om je gecombineerde gewicht en extra mensen in de hangmat te dragen.
  2. Installeer ankers op elk steunpunt op een minimale hoogte van 6 voet boven de grond. Om bomen niet te beschadigen, gebruik je banden die om hen heen wikkelen in plaats van touw, wat ze kan beschadigen.
  3. Verbind je ankers met een specifiek hangmattouw of ketting. Zorg ervoor dat het strak staat en geen enkel steunpunt het risico loopt uit zijn anker te glippen.
  4. Hang je hangmat aan het touw of de ketting en zorg ervoor dat deze aan beide zijden gelijkmatig in balans is.
  5. Om maximaal comfort te garanderen, pas je elke zijde aan totdat je hangmat in een hoek van 30-45 graden hangt ten opzichte van de horizontale afstand tot de grond. Je wilt genoeg speling om achterover te zitten in het midden zonder te laag bij de grond te zijn of te dicht bij je ankerpunten. Dit is voor optimale balans en veiligheid!

Zodra u deze stappen heeft gevolgd, kunt u genieten van een van de meest rustgevende en serene ervaringen van de natuur: ontspannen in uw hangmat! Blijf veilig, gebruik geschikte steunpunten en controleer alle verbindingen regelmatig.

Accessoires voor uw hangmat opgericht

Bij het genieten van een hangmat setup zijn er verschillende accessoires die u kunt gebruiken om uw ervaring nog comfortabeler en aangenamer te maken. Van muggennetten tot opbergvakjes, deze accessoires nemen uw buitenontspanning naar een hoger niveau.

Een muggennet is een van de meest populaire accessoires voor hangmatten. Dit type net is ontworpen om over uw hangmat te passen en vervelende insecten zoals muggen en vliegen buiten te houden. Hoewel veel mensen kiezen voor kant-en-klare muggennetten, genieten sommige ervaren buitensporters van het maken van hun eigen net van duurzame materialen zoals No-See-Um netting of parachutetouw.

Een ander handig accessoire is een regenzeil dat u aan uw hangmat setup kunt bevestigen wanneer er regen wordt verwacht. Deze lichtgewicht waterdichte laag kan over uw hangmat worden gedrapeerd en u beschermen tegen nat weer. Het is een uitstekende manier om warm en droog te blijven, zelfs als de lucht opengaat tijdens uw kampeertocht.

Tot slot is een opbergzak een eenvoudige maar effectieve manier om al je hangmat accessoires op één plek te bewaren. Deze zakken worden vaak geleverd met riemen voor eenvoudige bevestiging en hebben meerdere compartimenten om items zoals muggennetten, regenflies, touwen, karabiners en meer op te bergen. Ze voegen niet alleen gemak toe aan je opstelling, maar helpen ook om alles georganiseerd te houden bij het inpakken van kamp of het verplaatsen tussen kampeerplaatsen.

Conclusie

Nationale hangmatdag is meer dan alleen een excuus voor een luie middagdutje; het is een kans om de schoonheid van de natuur te waarderen en te ontspannen in de snelle wereld van vandaag. Of je nu je nationale hangmatdag buiten doorbrengt om strandherinneringen te maken of knus binnen met je favoriete boek, neem de tijd om te genieten van deze ontspannen dag en waardeer alles wat hangmatten te bieden hebben.

Ze zijn veelzijdige uitrustingen en betekenisvolle accessoires die hun eigenaren ontelbare uren ontspanning en waardering voor onze natuurlijke omgeving bieden. Dus rust en ontspan terwijl je de natuur viert, en dat is waarom we van nationale hangmatdag houden!

Veelgestelde vragen

Op welke dag is de nationale hangmatdag?

Nationale hangmatdag wordt jaarlijks gevierd op 22 juli. Deze dag is in het leven geroepen om plezier in hangmatten te erkennen en te vieren!

Hoeveel hangmatten worden er jaarlijks verkocht?

Het exacte aantal hangmatten dat elk jaar wordt verkocht, is onbekend; schattingen suggereren echter dat meer dan 4 miljoen mensen in de VS een hangmat bezitten, en de verkoop zal waarschijnlijk blijven groeien omdat de populariteit van buiten vrijetijdsactiviteiten toeneemt.

Is nationale hangmatdag een echte feestdag?

Ja! Nationale hangmatdag werd opgericht in 2015 en werd een officiële feestdag. Het is een kans voor mensen uit alle lagen van de bevolking om te ontspannen in hun favoriete hangmatten! Pak dus een boek, een snack en een hangmat en vier Nationale Hangmatdag.

Hassan Ahmed

Digital Marketer


AT | BE-FR | BE-NL | CH | CZ | DE | DK | ES | FI | FR | IE | IT | NL | PL | PT | SE | UK | US
© Hangmat Wereld | Algemene voorwaarden | Review Policy | Privacy Policy | Sitemap