Nieuw wereldrecord chillen in een hangmat

Tijdens het Sommerlichter Festival in Mainz op 31 juli 2016 werd de kade van de Duitse stad aan de Rijn eventjes helemaal rood gekleurd. Een 700 meter lange rij hangmatten en 15 enorme hangmatstandaards stonden klaar om gevuld te worden, om zo het wereldrecord ‘meeste mensen in een hangmat’ te vestigen. En dat is ruimschoots gelukt: in totaal 269 deelnemers offerden zich op om in één van de 250 speciaal vervaardigde reishangmatten te liggen. Met deze succesvolle stunt bracht initiatiefnemer LASIESTA een ode aan de hangmat én aan Mainz; de meest ontspannen stad aan de Rijn.

Het chillrecord werd gevestigd

De recordpoging was een spectaculair gezicht: aan de oever van de Rijn, van Mainz-strand tot de kermis bij de Kaisetor, tussen talloze eetkraampjes, foodtrucks en barretjes, hing een kleurige rij hangmatten tot zover het oog kon reiken. Nog meer hangmatten waren in vijftien speciaal gemaakte metalen, ronde hangmaatstandaards geplaatst die elk 10 hangmatten konden dragen. Al deze hangmatten moesten vanaf kwart over twee vijf minuten lang gevuld zijn met mensen om het meest relaxte wereldrecord ooit te kunnen vestigen. Dat werd op het laatste ogenblik toch nog even spannend, want tien minuten voor tijd kwam de initiatiefnemer van dit evenement, tevens de CEO van LASIESTA, Maximilian Grisar, tot de ontdekking dat de hangmat op plek 115 nog ontbrak. Snel werd er één opgehangen. Toen ook de laatste deelnemer klaarlag, werd onder het zingen van ‘Ole Siesta’  - een aangepaste versie van het plaatselijke succesnummer ‘Ole Fiesta ’ - het wereldrecord veilig gesteld en kon men weer rustig ontspannen.

hangmatten lasiesta tijdens wereldrecord in Mainz

Bijzondere stunt

Met deze hangmattenstunt kreeg het zomerse festival in Mainz een extra feestelijk en relaxt tintje. Bezoekers maakten gewillig gebruik van de hangmatten om eventjes een momentje te ontspannen. Van een jonge vader en moeder die genoten van hun baby, stelletjes en vriendengroepen die gezellig bij elkaar gingen zitten tot jongeren die zich druk bezighielden met hun telefoon. Mensen namen hun speelkaarten mee, boeken en flessen wijn (waar in deze streek bepaald geen tekort aan is!). Daarnaast werd er met deze geslaagde actie ook een goed doel gesteund. De speciaal voor deze dag geproduceerde hangmatten werden na afloop voor tien euro per stuk verkocht. Alle opbrengsten werden gedoneerd aan de lokale Kinderbescherming; het Kinderschutz-Zentrum Mainz. Waar een beetje chillen in een hangmat al niet goed voor is!

Wereldrecord chillen in een hangmat

De Mainz Hangmat

De hangmatten voor de recordproging komen uiteraard uit de stal van initiatiefnemer LASIESTA. Met deze dubbele reishangmat brengt LASIESTA een hommage aan de relaxte stad aan de Rijn. De rood met ecru afgewerkte hangmat ligt heerlijk en kan compact in het bijbehorende tasje worden gestopt om makkelijk mee te nemen. En met het EasyAdjust systeem, dat LASIESTA ontwikkelde voor hun reishangmat de Colibri, kun je de hangmat razendsnel ophangen. Iets wat voor de vele vrijwilligers die de 250 hangmatten op 31 juli moesten opgehangen zonder twijfel een zegen is geweest!

Reishangmatten van LASIESTA langs de Rijn tijdens record meeste mensen in een hangmat

 

© HangmatWereld.nl | NL | BE | DE | AT | FR | BE | IT
Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Sitemap