Slow down... Succes zonder stress

Het lijkt wel of we steeds meer moeten presteren. Niet alleen op het gebied van studie en werk, maar ook in ons sociale leven. Stilstaan bij ons succes doen we eigenlijk nooit, laat staan trots zijn op jezelf. Dat kan veel beter. Succes zonder stress: het kan echt!

Work hard, play hard

Doordeweeks is het keihard bikkelen, in het weekend vliegen we van sportschool naar überhip festival om tot slot nog een verplicht familiebezoekje te plegen. En ondertussen wordt alles minutieus bijgehouden op Facebook, Instagram, Linkedin en/of Twitter. Heb je een gezin, dan wordt het afvinklijstje nog langer. Want ook je kinderen gun je de best mogelijke opleiding, een rijk sociaal leven en uiteraard schotel je ze elke dag een gezonde zelfbereide maaltijd voor. Hoe houden we dit vol?! Niet, zo blijkt. Want dat constante gepush ontaardt bij steeds meer mensen in een regelrechte burn-out. Op een gegeven moment geeft je lichaam vanzelf de grens aan. Van constant in de hoogste versnelling sta je ineens stil, en je kunt er niks aan doen.

Prestatiedrang: altijd streven naar beter

Altijd streven naar beter

Waarom streven we eigenlijk naar steeds hogere doelen? Ten eerste dragen de social media in grote mate bij aan de druk om het perfecte leven te leiden. Daarnaast leven we in een 24-uurs economie en is continu werken de norm - en zelfs statusverhogend. Ook is prestatiedrang een maatschappelijke ontwikkeling: omdat tegenwoordig alles mogelijk is en de hele wereld letterlijk voor je openligt, wordt er ook van je verwacht dat je altijd naar het maximaal haalbare streeft. Een stukje positieve opvoeding erbij (je kunt alles als je maar je best doet!) en je hebt het recept voor dolgedraaide prestatiedrang.

Van succes naar succes

Slow down

Heb jij het gevoel dat je nooit echt iets gepresteerd hebt en ben je alleen maar bezig met het volgende project, de nieuwe uitdaging? Kun je de laatste keer dat je letterlijk niks hebt gedaan niet meer herinneren? Dan is het tijd om even rustiger aan te doen voordat je lichaam zelf de rem erop gooit. Want waarom zou je niet eens genieten van je succes en niet alleen maar méér willen presteren? Bovendien is veel werken niet altijd de sleutel tot succes, maar slim werken wel. Niet het aantal gewerkte uren is zaligmakend, uiteindelijk geldt alleen het. Als je het slim aanpakt, zou je zelfs een business geheel vanuit je hangmat kunnen runnen.

Slow down

De hangmatfilosofie

Moeilijk te geloven? Misschien, maar het bewijs ligt hier voor je. Deze blog lees je namelijk op een webshop dat onderdeel is van het hangmattenimperium van Kees van Dijk. Jaarlijks verkoopt hij duizenden hangmatten en hangstoelen door heel Europa en toch leeft hij zijn leven zonder stress door zijn eigen hangmatfilosofie te volgen. Kern van deze filosofie is om je onderneming zo te organiseren dat je vrijwel alles kan uitbesteden. Om ervoor te zorgen dat dit altijd vlekkeloos verloopt, heeft Kees voor zijn webshops bijvoorbeeld een alomvattend systeem opgezet. Zolang men zich daaraan houdt, kan hij met een gerust hart vrijwel alle taken uitbesteden. Succes vanuit je hangmat: Kees bewijst dat het mogelijk is!

De hangmatfilosofie van Kees van Dijk

Ten slotte: minder prestatiegericht bezig zijn hoeft echt niet te betekenen dat je geen ambitie hebt. Bedenk alleen goed waar je kracht ligt. Je kunt niet in alles uitblinken: erken je talenten en benut die ten volle. Geniet van je succes, maar ook van de activiteit zelf: dan zal je zien dat je meer bereikt dan ooit!

 

© HangmatWereld.nl | NL | BE | DE | AT | FR | BE | IT
Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Sitemap