Alle orders worden direct verwerkt. De bezorgdiensten hebben het druk, je pakket kan wat vertraging hebben.

Waarom wij ook van de herfst houden

Toegegeven, als hangmatliefhebber is de zomer ons favoriete seizoen. Dan hangt de hangmat in zijn natuurlijke habitat: in de schaduw van je tuin tijdens een zomerse dag. Maar nu de herfst aanbreekt, begint het toch ook wel weer te kriebelen. Want ook dit seizoen heeft een aantal heerlijke eigenschappen. Zo denken wij bij herfst aan een prachtig herfstbos, lange luie zondagen in huis, pepernoten en warme chocolademelk. En de hangmat… die verhuizen we mee naar binnen!


Hangmat naar binnen

Lijkt de zomer steeds natter en kouder te worden, de Hollandse herfst blijft maar toenemen in temperatuur en aantal zonuren. Dat betekent dat we steeds later in het jaar nog van het buitenleven kunnen genieten. Ook de hangmat kan steeds langer buiten blijven hangen, maar pas wel op: de nachten worden onvermijdelijk langer, kouder en vochtiger en dat kan een aanslag plegen op de levensduur van je hangmat. Zodra je merkt dat je toch niet meer buiten in je hangmat ligt, kun je hem beter naar binnen halen. Of je hem nu wilt opruimen tot volgend voorjaar of een nieuw plekje binnen zoekt: wij raden aan om de hangmat eerst te reinigen. Kijk goed op het waslabel van het doek om te zien of deze in de wasmachine mag. Heb je een hangmat met spreidstokken, dan kun je het hout afnemen met een vochtige spons met milde zeep en daarna inwrijven met speciale olie. Deze werkt waterafstotend en brengt alvast een beschermlaag aan voor volgend jaar. Is je hangmat weer schoon en droog, dan kun je hem een mooi plekje in huis geven. In de woonkamer, gameroom of slaapkamer bijvoorbeeld. Als het er maar goed cocoonen is!

Hangmat in de herfst. Buiten laten hangen of naar binnen brengen?


Het seizoen om te cocoonen

In de herfst trekken we ons allemaal weer terug in huis. Zodra de blaadjes gaan vallen, krijgt vrijwel iedereen zin om een dag luierend op de bank, in de hangstoel of in de hangmat door te brengen. Kaarsjes aan, dekentje in de aanslag en chillen maar. Bovendien wordt er in de herfst een vloot aan nieuwe thrillers en films uitgebracht en starten de meeste leuke televisieprogramma’s en series weer. Ook in de supermarkt zie je dat het najaar is aangebroken: de pepernoten liggen weer in de schappen en de gekoelde rosé maakt plaats voor gloedvolle rode wijn. Ons ideale cocoonscenario: urenlang Netflixen met pepernoten onder graaibereik en de warme chocomel ernaast, in de namiddag gevolgd door de rode wijn en toastjes met brie, met als afsluiting een heerlijk lang warm bad. Het liefst terwijl de dakpannen bijna van het dak vliegen. Kom maar door met die eerste herfststorm!

In de herfst gaan we weer heerlijk cocoonen


Heerlijke herfstwandelingen

En mocht het een stralende zondag zijn, dan trek je de winterjas en laarzen aan en ga je erop uit voor een heerlijke boswandeling. De natuur is nu eigenlijk op haar mooist: blaadjes die zich in alle kleuren vertonen en een ritselend tapijt vormen, paddenstoelen die overal de grond uitschieten en de grond die bezaaid ligt met kastanjes, bolsters, beukennootjes en eikels. Hoe oud je ook bent, in de herfst is het bos als één grote schatkamer. En wanneer je met rode wangen de frisse najaarslucht diep in je longen opzuigt, denk je alvast blij aan die grote mok met warme chocolademelk die bij thuiskomst op je wacht!

In de herfst maak je heerlijke boswandelingen

© HangmatWereld.nl | NL | BE | DE | AT | FR | BE | IT
Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Sitemap