Zomerergernissen en hoe deze op te lossen

We zitten nu weer even in een koele periode… maar volgens de berichten stijgt de temperatuur snel weer tot zomerse waarden! Dat doet ons verheugen op die heerlijke vrije, lome dagen die wij vrijwel geheel nietsdoend doorbrengen in onze hangmat. Maar niet op de ergernissen die bij een zomer in Nederland horen… Gelukkig is hier meestal wel iets op te verzinnen!

Zomerergernis 1: muggen, wespen en andere narigheid

In de zomer komen niet alleen wij, maar ook alle vliegende insecten weer tot leven. En daarvan zijn eigenlijk alleen de vlindertjes leuk. Voor de rest wekt al dat gevlieg, gezoem en geprik van die beestjes alleen maar irritatie, letterlijk en figuurlijk. Voor een insectenvrij huis is er eigenlijk maar één oplossing: hermetisch afsluiten, plus alle deuren en ramen van een hor voorzien. En de vliegenmepper paraat blijven houden. Maar in de zomer wil je juist veel buiten zitten en dan kun je niet om die lastige zoemers heen. Een goede maatregel is het strategisch plaatsen van wespenvallen en citronellakaarsen om ze zo ver mogelijk van je vandaan te houden. Een jampotje met limonade en een papieren trechter is een simpele, maar effectieve wespenval. Een brandende vuurkorf houdt muggen ook op afstand. Je kunt jezelf het beste beschermen met kleding, maar dat is tijdens een hete zomerdag natuurlijk geen optie. Dan biedt een hangmat met muskietennet uitkomst: heerlijk chillen in de schaduw met rondom een briesje en geen last van gezoem en geprik!

Hangmat met muskietennet is de oplossing voor zomerergernissen door muggen en wespen

Zomerergernis 2: plakkerige slapeloze nachten

In de zomer blijf je lekker lang op, maar op een gegeven moment is het toch echt tijd te gaan slapen. Althans, slapen… In je benauwde slaapkamer lig je eigenlijk alleen maar zwetend naar het plafond te staren. Een airco is nogal een investering voor die paar hete dagen en bovendien niet zo gezond. De oplossing is simpel: buiten slapen! Een hangmat is een heerlijk en gezond bed waarmee je optimaal gebruik kunt maken van de koelere buitenlucht om je heen. In plaats van te liggen staren naar het plafond, kijk je naar de prachtige sterrenhemel en vallen je ogen binnen de kortste keren dicht. Welterusten..!

Tijdens klamme zomernachten buiten slapen in een hangmat

Zomerergernis 3: de Hollandse zomer

In Nederland kun je de ene week puffend en zwetend een hittegolf ondergaan om de volgende week elke dag getrakteerd te worden op regen. Jippie. Wij zeggen: wat voor weer het ook is, houd dat zomergevoel zo goed mogelijk vast. Maak gebruik van die overkapping aan je huis, je tuinpaviljoen of prieel en je kunt ook met regen lekker buiten blijven zitten. Is het echt bar en boos, neem dan je hangstoel of hangmat mee naar binnen en creëer daar een indoor vakantieparadijs. In een hangmat krijg je altijd een zomervibe. En onthoud: in Nederland is niets wisselvalliger dan het weer, dus voor hetzelfde geld zit je morgen weer gewoon in de tuin te chillen!

Altijd een zomervibe in een hangmat

 

© HangmatWereld.nl | NL | BE | DE | AT | FR | BE | IT
Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Sitemap